AQUABIKE NYHETER:                                                           

Nu går vi mot ljusare tider vilket innebär Aquabike-tider!
Som vanligt är det mycket att planera inför säsongsstarten, här kommer lite info om vad som hänt under senare tid.

Svera
Vi har nu bra representation i Svera styrelse genom undertecknad som ledamot och Johan Johansson OJK som suppleant, samt Mats Örtendahl i valberedningen. Därtill Eric Jacobsson som ordförande i Aquabikekommitte´n som skall fyllas på med medlemmar. Varför sitter vi då på dessa poster – jo, endast för en sak – för ER skull.  Är det något Ni vill ha framfört, ändrat eller genomfört, hör av Er till oss. Diskutera först inom klubben och kom sedan med de bästa förslagen om framtiden!

Tävlingskalender
Det jobbas vidare med den arbetsmodell för årets tävlingar som togs fram på klubbmötet och beslutades på årsmötet. I dagsläget finns en preliminär kalender, men som vanligt återstår att hitta organisation för att genomföra detta. Observera allt nedan gällande tävlingar kan komma att ändras!
OJK jobbar vidare med att säkerställa organisation för att genomföra SM/RM-premiären under Karlskoga Motorsportvecka 16 – 17 juni och även att hjälpa Karlstad-klubben med deras SM/RM-tävling den 28 – 29 juli. Alla klasser är inbjudna till båda tävlingarna.
Tillsammans kan vi skapa bra tävlingar, viktigast är att Ni inom klubbarna så fort som möjligt diskuterar hur ER insats kan se ut för att säkerställa året tävlingskalender.

SM-veckan
I veckan deltog jag och Michel Svahn vid ett planeringsmöte i Helsingborg för SM-veckan. Årets SM-vecka är ett samarrangemang mellan Landskrona och Helsingborg. I år är det verkligen fördel Aquabike – vi får 1 timma 45 minuter tillsammans med Thundercat av totalt ca 45 timmar TV-tid, varav flest timmar är SVT PLAY.

Vi får direktsänd TV för AQUA-X SM SPRINT onsdag 4 juli 13.15 -15.00.
Dessutom får vi ha vattenområdet nästan för oss själva under on-to varför det känns som ett gyllene tillfälle att även köra en begränsad SM/RM-tävling inför hela Sveriges samlade sportjournalister som finns på plats!
Platsen är dessutom helt perfekt, nästan mitt i stan och havsbana, där det med största säkerhet blir vågor! Önskemålet är att kunna genomföra en SM/RM under onsdagen efter TV-tiden och på torsdagen med Supercourse båda dagarna! …. nu återstår att skapa en bra organisation för detta!
Klasser i SM/RM onsdag: RA GP3, SKI GP1, RA GP2/1.
Torsdag: RA GP4, SKI GP3, RA GP4 junior samt Supercourse GP3 och GP2/1 båda dagarna!

Skara Sommarland
Årets stora händelse för ägare till SKI GP3 maskiner planeras att ske den 30 juni då återuppväckta Jetsport Club Lidköping i samarbete med Skara sommarland bjuder in till Juniorfestival och SKI GP3 SM samt en inbjudningsklass, SKI GP3 40+, för förare över 40 år. Sjön är för liten för övriga maskiner, men detta är ett tillfälle vi inte får missa, Sommarland ställer upp 100%-igt för oss!
Klasser SKI GP3 Junior 3.3, 3.2, 3.1, SKI GP3 SM, SKI GP3 40+

Raceweek V. 27
Om allt klaffar blir det alltså tätt mellan tävlingarna under vecka 27. Lördagen den 30 juni SKI GP3 Sommarland med norrmännen som troligen lägger ett träningsläger i närliggande Lidköping sö-må innan de drar vidare söderut för tävlingar i Europa. Ons-tors Aqua-X SM-sprint med det gamla upplägget med två klasser,6 resp fem förare och lika många finalheat i TV-sändning, samt SM/RM för de flesta klasserna och Supercourse. Sittmaskinerna drar därefter direkt till Oskarshamn för Offshore-SM under fre-lör.
BOKA REDAN IDAG IN DESSA DAGAR – ANSÖK OM SEMESTER I GOD TID!

VIKTIGT UPPROP!
Sporten växer söderut, i Helsingborg kan en ny klubb bildas under året och redan förra året bildades Växjö Vattenskoterklubb som tagit en riktig strid med länsstyrelsen för att få rätt att köra sina vattenskotrar. Klubben har redan ett femtiotal medlemmar och ett stort antal maskiner, under året planerar de att starta träning på en bojbana.
De har mycket professionell juridik-hjälp, men länsstyrelsen stretar emot. Allt kan du läsa om på deras förnämliga hemsida http://www.vaxjovsk.se/. Uppmaning till ER alla; läs deras hemsida!
I dagarna fick de ett oväntat besked från Riksidrottsförbundet som erbjuder hjälp att lösa deras problem, och därmed alla klubbars problem med tillstånd!
Via Smålands Idrottsförbund kommer de att hjälpa Växjö-klubben och säger:
Att vi hanterar det så är just utifrån att det just nu är en fråga för en förening i ett av våra distrikt. Skulle frågan bli större i många av våra distrikt är vår roll att agera mot staten eller närmare bestämt regeringen. Det är också vårt distrikt som har de regionalt upparbetade kontakterna med såväl myndigheter som politiken.”

Till saken, Växjö-klubben vill ha in dokumentation på de ”problem” vi har upplevt i kontakter med tillståndsmyndigheter, i första hand länsstyrelser. Även positiva förhandlingar o dyl är de intresserade av – maila mig allt ni har liggande, eller ring mig så kan vi skriva ned det som Växjö-klubben och RF:s jurister behöver för att ge oss en bättre framtid!

  • Boka in alla datum redan idag!
  • Träffas i klubbarna och aktivera Er för att säkerställa årets alla aktiviteter!
  • ”Hjälp till självhjälp” – skicka mig alla ”myndighetsproblem” så sätter vi press på tillståndsgivarna!

 

Bästa hälsningar
Svenska Racerbåtsförbundet/Aquabike
Tommy Jacobsson