Deltävling 2 i Europa mästerskapet är avgjord och återigenhar vi Orust Jetski klubb på podium !

När Orust jetski klubb`s förare anländer till Levelek i Ungern är det över 35 grader varmt, på tävlingsdagarna blev det ytterliggare några grader så det blev en tuff helg för alla. Platsen var jättebra med en populär wakeboard bana och restauranger runtomkring, vattnet var nog närmare 25 grader också så nån riktig svalka var det inte att hoppa i precis.

Det var en enormt stor bana och starten blev som vanligt viktig.OJK hade 8 st förare på plats och 3 av lyckades ta pallplats.
Bäst gick det i Ski ladies GP1 med 2 st pallplatser.
Jonna blev totalt 2:a i slutresultatet med heatplaceringar 2-2-3 och tog många viktiga poäng i EM. Sofie blev totalt 3:a i slutresultatet med heatplaceringar 3-4-2 som därmed tog sin första UIM Aquabike pallplats. Vann gjorde Estniskan Jasmin Yprays som hade nån kilometer mer i toppfart och körde stabilt, det avgjorde denna gången.

Den 3:e pallplatsen lyckades nykomlingen i dessa sammanhang ta, Linus Lindberg. Linus kör runabout GP4. I pole fick Linus 5:e bästa tiden vilket gav han ett bra startspår, första heatet blev han 3:a, andra heatet var han lite längre bak men sista heatet blev Linus 2:a men vann detta heatet efter teknisk kontroll där 1:an blev diskad. Så i ett startfält som började med 20 st och slutar på 3:e visar att detta var inte sista gången vi ser honom på pallen.

De andra i Runabout GP2 & GP1 hade lite oflyt med omstarter då bojar lossnade, skotrar som sjönk och elfel m,m så tyvärr inga fler podium. Körningen var det inget fel på när det väl funkade men det ville sig helt enkelt inte.

Nu återstår bra 3:e och sista deltävlingen på EM i Zagreb helgen efter midsommar. OJK har många chanser för guld-silver-brons. Samuel Johansson i GP1 ligger nu 3:a, Pappa Johan på 4:e, Linus ligger på 3:e i GP4, Edvin Samuelsson leder GP2 stort och endast motorhaveri kan stoppa honom, i Damklassen har vi Emma & Jonna som har störst chanser men även Sofie som nu ligger 4 i totalen har en mikroskopisk chans till medalj, Janina Johansson ligger just nu 7:a men har också chans att klättra till 5:e,  Allt kan hända men det ser lovande ut !